bérautó

Mire figyelj bérautó választásakor?

Vajon mik azok a dolgok, amire figyelned kell, egy bérautó választásakor?

Most megválaszolom ezt a kérdés! Összeszedtem neked, mik azok a legfontosabb dolgok, amiket érdemes figyelembe venned ahhoz, hogy a választásod sikeres legyen. Amennyiben megfogadod a tanácsaimat, nagy valószínűséggel választasz olyan autót, ami teljes mértékben kielégíti az igényeidet.

Többféle szituáció adódhat, amiért egy bérautó mellett döntesz. Hozhatja úgy az élet, hogy a saját autód hirtelen lerobban, vagy nem rendelkezel még saját gépjárművel, de sürgősen szükséged lenne egyre. Előfordulhat, hogy nyaralás alatt szeretnél mobilisabb lenni ilyenkor is szóba jöhet a bérautó.

Gondold át, hogy milyen kaliberű autóra van szükséged, és ez alapján válassz bérautót

Nagymértékben megkönnyítheti a választásodat, ha átgondolod, milyen úti céljaid vannak, mit vársz el a bérautótól. Összeírtam neked néhány kérdést, amik megválaszolása segítséggel lehet a választásodban:

• Városban használnád elsősorban, vagy hosszabb útra indulnál?
• Több csomaggal együtt utaznál vagy inkább a személyszállítás a lényeg?
• Kompakt vagy prémium kategóriájú autó felel meg az igényeidnek?
• Egy márka elkötelezett híve vagy, esetleg szívesen próbálsz ki más típusokat?
• A sebesség és a fogyasztás elsődleges szempont?

• Fontos számodra, hogy kedvező áron legyen a bérautó?

• Legyen klíma az autóban?

Egy kisteherautó bérlése során fontos, hogy figyelj oda ezekre a részletekre: Gondold végig a rakományod méreteit, az adott szállítandó tárgyad teljes terjedelmét, hiszen nincs annál kellemetlenebb, amikor a rakományod nem fér be a kisteher ajtaján, vagy túl lóg a kocsi küszöbén.

bérautó

A bérautó műszaki állapota

A legfontosabb dolog az, hogy az úti célodhoz épségben megérkezz. Ehhez elengedhetetlen, hogy az autó, amelyet bérelsz, jó állapotban legyen.

Mindenképpen vedd szemügyre a választott autót személyesen is.

Érdemes megnézni a gumiabroncsok állapotát, illetve azt, hogy az adott évszaknak megfelelő gumiszettel van-e felszerelve az autó.

Járd körbe az autót, nézd meg van-e a karosszérián bármilyen hiba, például ütődés, horpadás, nincs-e a szélvédőn repedés. Fontos, hogy ezeket előre megnézd, és ha van bármi hibája a bérautónak, azt tisztázd le előre, hogy a későbbiekben ezekből ne legyen semmilyen félreértés. Adott szituációban például egy átvétel előtt készült fénykép bizonyító értékkel bír, hogy a sérülés már a bérlés előtt az autón volt. 

Mielőtt beülnél az autóba ellenőrizd le a világító- és fényjelző berendezéseket! Lehet akár kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban, ha nem működik például a féklámpája, az az autó akár balesetveszélyes is lehet.

Indítás után végezz fék és kormánymű próbát, így akár már az első pillanatokban kiszűrhetsz olyan hibákat, amik akár életveszélyes helyzeteket is szülhetnek!

Asszisztansz szolgáltatás

Mielőtt útnak indulnál, érdemes átgondolnod egy nagyon fontos tényezőt: a bérelt autód biztosítását! Én mindenképp ajánlom neked, hogy köss biztosítást, hiszen még az úti célod elérése előtt, vagy akár a hazafelé tartó utadon is találkozhatsz váratlan helyzettel. Pont az ilyen esetekre tökéletes megoldás az asszisztansz szolgáltatás, amiben csomagtól függően olyan segítségekre számíthatsz, mint például:

Információszolgáltatás (szervizről, nagyobb autópályákat érintő forgalomkorlátozásról)
Közúti segélyszolgálat (a biztosító helyszínre küldött javítója vagy járműszállítója hajtja végre a hibaelhárítást, illetve a gépjármű forgalomba történő visszahelyezését)
Mentés, elszállítás (ha a szükségjavítás nem hajtható végre helyben, a biztosító által a helyszínre küldött autómentő a biztosított gépjárművet a benne lévő személyes poggyásszal együtt a gépjármű elhelyezkedésétől számított legközelebbi, szakszervizbe szállítja)

Jó utat kívánok! Laci

Scroll to Top